KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2014. szeptember 18., csütörtök

Tovább épül a Halálcsillag Újpesten!

Ma megjelent egy írás a kerületi honlapon és facebook-on az új piacról!

Jó hír a Csillagok Háborúja rajongóknak, hogy Újpest továbbviszi a főtérrel megkezdett projektet és a Központ századeleji, kicsit avítt, ipari-barokkos, emberi léptékű, kedves, hangulatos milliőjébe felépíti a Birodalom szuperfegyverének, a HALÁLCSILLAGNAK, egy újabb részletét!


A Főtér sétánya, ugye, az űrhajók dokkolójára és leszállópályájára hajaz, az új piac pedig kb. olyan lesz, mint egy parancsnoki híd, ahonnét a Sötét Nagyúr,  Darth Vader nézte, ahogy a rohamosztogosok alakulatba rendeződnek!


Még csak 2db kép látható a tervekről, de azt elnézve semmi kétség, hogy nagy lesz és szögletes, színében a bohókás szürke fog dominálni, továbbá betonból és üvegből fog készül. Lesz egy árnyéktalan, üres, nyáron perzselően meleg, vakító alakulótér, aztán valamilyen amorf, "földigératető-hűdemodernvagyok" épület, aminek a funkciója a képből még nem derült ki.
Na, ez lenne itt az ígéret szerint az a rész, ahol "a piac "csoszogós" jellege megmarad, vagyis a klasszikus piaci hangulat ne vesszen el. Szóval, a családiasság." (idézet a honlapról)

Hadd jegyezzem, meg, hogy ez nem a "csoszogós" rész lesz, hanem a "vánszorgós"! Merthogy, itt lehet majd a sivatagi élményeket gyűjteni (Mint Luke Skywalker a Tatuin bolygón), mert szuperül lehet majd napszúrást kapni és a szomjhalálhoz közeli állapotban vánszorogva árnyékot keresni. 
Kérdezzünk meg anyukákat, nagymamákat, unokákat, hogy együtt-, vagy egymás szemeláttára összeesni a tűző napon mennyire minősül "családiasnak"!?

Ha a beton-üveg falansztert nézem, akkor úgy képzelem el ott a "hangulatos, piaci vásárlást", hogy sorban állunk különböző automaták előtt, amin először kiválasztjuk, hogy melyik kofától szeretnénk vásárolni, majd rábökünk a termékre, aztán begépeljük a mennyiséget, és a kézfejünket hozzáértetjük a fizető szenzorhoz, hogy a bőrünk alá helyzett chip-pel kifizessük a vásárlást. Amikor ez megtörtént, akkor az automata kiadja a kívánt mennyiségű paradicsom vagy paprikaízű tablettákat és porokat.

A kerületiekről nem tudok, de az biztos, hogy a fő-fő országos potentátjaink közül sokan utazgatnak mindenhová a világban, és tudtommal, a francia riviérán is voltak tanulmányozni a napsütést és a provence-i borokat.

Nem lehett volna megkérdezni, mondjuk, a hódmezővásárhelyiektől, hogy "Te, Jani, amikor a Cote D'Azur-ön és Provence-ban tanulmányoztatok, láttátok-e, hogyan csinálják azt a franciák, hogy úgy újítják fel és modernizálják a piacaikat, hogy közben nem cseszik szét a városaik hangulatosságát?"  





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése