KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2012. július 12., csütörtök

Szagosszekfű, lisztmamonya...

...Macskagyökér, tyúkturbolya,
Kutyabenge-vakarék,
Mindegyikből tíz marék!" 

-idéztem a kedven rajzfilmemből -a Ludas Matyi-ból-, a vén vajákos asszonyt, Biri nénét!

A múlt bejegyzésemben ötleteltem arról, hogy a veterán autótulajdonosok központja is lehetne Újpest, viszont az már most is biztos, hogy a vajákosasszonyok mekkájaként simán lehet emlegetni, mert mindenféle fű, dudva, gaz nő szerteszéjjel, úton, útfélen, közlekedési táblák tövében, járdák szegélye mellett, kiszáradt fák helyén. 

A Mester Facebook oldaláról értesültem, hogy a Városgondnokság megalakult és sikeres! Hallelujah! Nagyon jó, támogatom, hajrá, csak így tovább!

Elképzelésem szerint nem lehetett rögtön, mindent egyszerre, ezért arra gondoltam, hogy a Gondnokság a kerület peremén kezdte el a munkáját és úgy halad egyre beljebb-és beljebb! Miért ez a gondolat? Mert látható, hogy a Bajnok Terasz és a Hivatal 50-100 méteres körzetét még bizton nem érték el! 

A bejegyzés végén látható képek tegnap készültek az előbb jelzett környéken!

Gondolom a Gondnokság füvesít és virágosít ahol kell, és "defüvesít" ahol azt kell! De úgy tűnik nem defüvesít! A facebookos bejegyzés után jövő rövid párbeszédből azt vettem ki, hogy adott esetben a defüvesítési hatásköri illetéktelenség esetének fennforgása is tapasztalható! 
  
Történt, hogy valaki szóvá tette, hogy a külső Váci úton, a Messer környékén mellmagasságig ér a gaz, és nem ártana kiirtani! Erre jött is a megnyugtató válasz, hogy az vagy a cég, vagy a főváros dolga, a kerület illetékességét még nyomokban sem lehet felfedezni! Nem úgy a gazt!

HA a Messer a IV. kerületben van, akkor a kerületi önkormányzat levelet/e-mail-t/telefonhívást/postagalambot/füstjelet/Teknőc Ernőt intézhetne a céghez, felszólítva őt a gyomirtásra!

HA ez a főváros illetékességébe tartozik, akkor is minden OK, hiszen most már nincs olyan, hogy ez itt jó, nemzeti kátyú és nemzeti dudva, "Magyar nyálkahártyára magyar pollent!", de az ott rohadt demszky-kátyú, demszky-dudva! 
Most ez is Fidesz, az is Fidesz....a dzsungel törvényét idézve "Egy vérből valók vagyunk!" 

Tehát, kb. ennyiből tart a dolog:
Ring...ring..-csöng a telefon:
"-Pista bátyám, Zsolt vagyok, Újpestről! Figyelj már, whattafakka, hogy mellig ér a dudva a külső Váci úton!??? Küldjél mán oda, bizony, pár jó, erős kaszás legényt, néhány izmos sihedert, hogy az újpestieknek ne essen ki a szemük az allergiától!
- Zsoltikám, no problemo! Há' mé' nem szóltál előbb, mikor még csak féllábszárig ért az a fene gyom! Beszélj, Csillagom, aztán megoldunk mindent!"

Vagy, ha erre a beszélgetésre nem került sor, akkor a Gondnokság tehetne ilyen esetben pár, extra, hatáskörön kívüli kaszasuhintást, hogy....az újpestieknek ne essen ki a szemük az allergiától!

A fekete szemétzsákok különösen nívóssá teszik a látványt

Szagosszekfű, lisztmamonya, macskagyökér, tyúkturbolya...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése